skip to Main Content

Din lägenhet

Att köpa en bostadsrätt innebär att man äger rätten att bo i bostaden, men man äger den inte. Det gör föreningen. I vårt fall bostadsrättsföreningen Karlberga Park.

Allt det vi skriver här hittar du i din bostadspärm, den som hör till lägenheten och som du, när och om du flyttar, ska lägga i ditt postfack. Därmed riskerar du inte att eventuell städ- eller flytthjälp tar den med eller slänger den. Vi hoppas att du ska ha nytta av den här lathunden.

Följande större ingrepp i lägenheten kräver styrelsens tillstånd:

  • Ombyggnad av kök och badrum. Badrumsombyggnad måste utföras av en certifierad våtrumsentreprenör som först ska visa upp sitt certifikat.
  • Installation av köksfläkt.
  • Rivning av innerväggar.
  • Byte av golv.
  • Installation av kylsystem.
  • Ingrepp i vatten- och avloppssystem.
  • Ombyggnad av uteplats.
  • Inglasning av balkong.
  • Och allt annat som du känner dig osäker på.

Balkongernas glasväggar ska du själv hålla rena. Se bostadspärmen eller denna hemsida.

Altan- och balkongdörrar, liksom fönster är försedda med så kallade spanjoletter. Det händer att de kärvar och då kan du vare sig öppna eller stänga. Det förhindrar du genom att vara ute i god tid och olja in dessa spanjoletter. Mer om hur det går till hittar du på denna hemsida.

Din bostad har en centralt placerad temperaturgivare på en av väggarna. Den garanterar att vi kan hålla inte bara din, utan alla lägenheters innetemperatur så jämn och optimal som möjligt. Den ska alltså sitta kvar där den satt när du flyttade in.

Vart annat år ska filtren bakom elementen bytas ut så att luftinsläppen fungerar. Det i sin tur påverkar hela husets ventilation. Se bostadspärmen eller denna hemsida.

Du har en brandvarnare i din lägenhet. Kolla då och då att batterierna fungerar och byt när det behövs.

Om du vill grilla är du välkommen att använda föreningens gemensamma grill ovanför Karlbergastigen 3. Eller hela parken. Eller om du bor högst upp i huset – din balkong.

Det är inte tillåtet att röka i gemensamma lokaler, som soprum, tvättstuga och i trapporna. Lagen tillåter inte att man förbjuder rökning på balkonger, men för att inte riskera grannsämjan och hälsan för dem intill, vill vi vädja till dig att låta bli.